admitere

Oferta educațională a USMF „Nicolae Testemițanu” pentru anul universitar 2022-2023

Published: 10.06.2022

 

Admitere 2022Investițiile în educație au adus dintotdeauna doar reușite și succese persoanelor care împărtășesc această idee, iar dacă și tu ești printre ei și domeniul în care dorești să te dezvolți ține de MEDICINĂ sau FARMACIE - fii sigur că ai luat cea mai corectă decizie în acest moment important al vieții tale! Unele dintre cele mai solicitate profesii în vremuri de pace sau de război, ne convingem de-a lungul istoriei omenirii, rămân a fi cele de medic, farmacist, asistent medical ș.a.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” îți oferă o gamă largă de programe de studii, iar tu îl poți alege pe cel în care te regăsești și îți dorești să perseverezi continuu.

 

Oferta educațională pentru anul universitar 2022-2023 cuprinde:

-  studii superioare de licență (4 ani) la specialitățile/programele:

    În anul curent venim cu o specialitate nouă – Fiziokinetoterapie și reabilitare, după finalizarea căreia absolvenții vor putea activa în instituții complexe destinate pentru sport și sănătate, instituții preșcolare și cele de învățământ preuniversitar, centre de recuperare în care sunt prestate servicii de terapie și reabilitare, precum și în aziluri pentru bătrâni.

     -   studii superioare integrate la specialitățile/programele: 

     -   studii superioare de master(2 ani) la specialitățile/programele: 

    Universitatea lansează și trei programe noi de master.

    La programul Nutriție umană vor putea aplica absolvenții USMF „Nicolae Testemițanu”, inclusiv medicii-rezidenți, dar și absolvenții altor universități cu specializare în tehnologia alimentară, siguranța alimentelor, veterinărie, sport și kinetoterapie, biologie și chimie, după obținerea diplomei de licență.

    Programul de master Optometrie clinică oferă posibilitatea aprofundării cunoștințelor și de dezvoltare profesională pentru absolvenții programului de licență Optometrie, precum și pregătirii avansate în domeniul sănătății oculare și a altor specialiști din domeniul sănătății (medici, opticieni, asistenți medicali, licențiați în asistența medicală generală ș.a.).

    La concursul de admitere pentru programul de master Sănătate mintală publică vor putea participa medici, psihologi, asistenți sociali, psihopedagogi și juriști. 

    Studiile de masterat se vor realiza în limba română, forma de învățământ cu frecvență la zi.

    Informații despre oferta educațională, actele necesare, taxele de studii, Ghidul de înscriere on-line și alte date utile pentru candidați pot fi accesate pe: https://admitere.usmf.md/ro/admitere/studii-universitare/candidati-autohtoni/studii-superioare-de-licenta-ciclul-I-si-integrate-ciclul-I-si-ciclul-II

    admiterePentru orice precizare puteți comunica cu membrii Comisiei de admitere.

    Pentru mai multe informații, te invităm să accesezi: https://admitere.usmf.md/ro/admitere/studii-universitare/candidati-autohtoni și pagina https://www.facebook.com/usmf.md/

    Notă: Termenele de organizare și desfășurare a concursului de admitere sunt stipulate în Regulamentul de organizare și desfășurare a admiterii la studii superioare de licenţă şi integrate în anul universitar 2022-2023, elaborat în baza Regulamentului-cadru privind organizarea admiterii la studii superioare de licență și studii superioare integrate pentru anul universitar 2022-2023, aprobat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Documentul este plasat pe site după aprobarea de către Senatul universitar. Planul de admitere (numărul de locuri per program de studii) pentru anul de studii 2022-2023 urmează a fi stabilit de către Guvernul Republicii Moldova și va fi anunțat ulterior.

    Dacă ești determinat să devii un medic bun sau un farmacist erudit, te invităm să trăiești această experiență inedită la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova!

    admitere
    Comisia de admitere
    admitere
    Comisia de admitere
    usmf
    admitere
    programe de studii
    medicina
    farmacie
    Stomatologie
    optometrie
    sănătate publică
    Asistența medicală generală
    tehnologie radiologică
    Fiziokinetoterapie și reabilitare

    Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

    SOCIAL MEDIA

    Comentarii